Case

Läs om vad några
av våra kunder
tycker om deras
samarbete med oss

Kontakta oss

MindArk PE AB – CTO, Mats Kling

MindArk har varit kund hos K3 Nordic länge och väljer regelbundet att nyttja oss inför alla former av förändringar i deras it-miljö.

Läs mer om vad Mats har att säga om K3 Nordic

MindArk PE AB har varit en nöjd kund till K3 Nordic AB under många år. Vi lånade några minuter av Mats Kling som är CTO på Mindark för att höra vad han egentligen tycker om K3 Nordic.

Hur kommer det sig att du valde just K3 Nordic?

– Vi valde K3 på rekommendation när vi hade en licensinventering och fick så grymt bra kontakt och hjälp att vi stannade kvar.

Hur ser er it-miljö ut?

– 99% virtualiserad miljö, blandning av Windows och Linux.

Kan du uppskatta hur mycket tid ni la på hantering av programvarulicenser innan K3 Nordic gick in jämfört med hur mycket med tid ni lägger nu?

– Oj, vi la rätt mycket tid, men det är svårt att räkna på. Förutom tidsvinsten så slapp vi en sjujäkla massa frustration för Microsoft har världsrekord i att bygga webbsidor som ingen förstår sig på och de är sjukt duktiga på att komplicera saker som borde vara enkla.

Vad är den största fördelen med ert samarbete med K3 Nordic?

– Man har en personlig kontakt, man får snabb hjälp och allt bara fungerar helt enkelt.

Skulle du kunna rekommendera K3 Nordic till andra företag och i sådana fall varför?

– Ja, absolut! Det gör jag så fort jag har möjlighet. Anledningen är att det är smidigt att handla av er. Ni lyckas på något sätt få komplicerade licensfrågor (se punkt 3) att låta enkla.

Lite kort om MindArk:
MindArks affärsmodell är att erbjuda företag (Planet Partners) från hela världen möjlighet att bygga och hantera planeter inom Entropia Universe. Entropia Universe är MindArks 3D virtuella verklighetsmiljö.

Meetech AB – VD, Christian Otterberg

Christian undvarade några minuter för att berätta om hans och Meetechs erfarenhet av K3 Nordic.
Med över tio års branscherfarenhet så vet Christian vad han pratar om.

Läs mer om hur Christian upplever sin resa med K3 Nordic

2016 startade vi upp Meetech. Då trodde jag att jag själv skulle kunna lyckas skapa tid och förutsättningar för företaget och själv kunna drifta vår It-miljö så som mail, domän, hemsida osv.

Ganska snabbt insåg jag att jag behöver någon att bolla idéer med. När jag skulle implementera Office 365 och hade kontakt med Microsoft fick jag alltid prata med olika personer och oftast kom jag till deras engelska kundservice där jag hade problem att utrycka mig på ”it-språk” som de skulle förstå.

Eftersom detta var första gången för mig att hantera dessa frågor fick jag Googla vem som kan hjälpa mig. Jag läste igenom olika företags hemsidor och fastnade snabbt för K3-Nordic och efter ett samtal var det klart att ni tar hand om all vår it-drift när det kommer till Office 365, domäner, kopplingar mellan hemsida och mail.

Idag kan jag skicka ett mail till vår kontakt på K3 och han löser resten. Han har kontakt med vår partner som bygger vår hemsida, gör de uppdateringarna osv och sedan tar ni på K3 hand om det.

Vi har under första året växt ordentligt och anställt flera personer. Då har jag bara behövt skicka ett mail till vår kontakt på K3 att han behöver sätt upp ett nytt konto som ska ha tillgång till vår info-, service- och installationsmail.

Mitt råd är att alla företag ska göra det dom är bra på! Jobbar inte företaget själva med it-drift/miljö se till att så snabbt det bara går att outsourca den tidsslukaren till K3-Nordic!

Lite kort om Meetech:
Meetech har bestämt sig för att gå in helhjärtat i AV-branschen som ett modernt och färgstarkt företag som satsar på långsiktiga kundrelationer. Med över tio års branscherfarenhet anser vi oss vara en vass utmanare på marknaden.

Kundcase för besparingsanalys

Många företag betalar mer än vad de behöver för sina licenser, man sitter på onödigt många eller helt enkelt fel licenser. Än värre blir det när man är underlicenserad, då kan företaget åka på stora kostnader med straffavgifter från mjukvaruföretagen och/eller ett stort investeringskrav. Vi på K3 Nordic är specialister på licenshantering och hjälper till med inventering och analys av organisationers IT-miljö för att få full kontroll och hitta besparingar, ibland väldigt stora sådana.

Vi analyserar företagets avtal och krav på funktioner, går igenom säkerhet och användarnas upplevelse med er it-miljö. Därefter presenterar vi ett åtgärdsförslag där vi ser till att ni är korrekt licensierade och har rätt avtalsformer och produkter. Här finns två case som visar vad en besparingsanalys kan göra. 

Kundcase #1

En kund till oss hade tidigare ett OVS-avtal där bl.a. Windows 10 Enterprise ingick. De köpte även Office 365 Business Premium, samt Enterprise Mobility+Security separat med olika utgångsdatum.

– Det är faktiskt väldigt vanligt att det ser ut så här. Företag köper licenser vid olika tillfällen och av olika anledningar. Genom att se över helheten tillsammans finns det ofta möjligheter till bl.a. olika paketeringar vilket spar både tid och pengar för företaget, säger Fredrik Dunby, Account Manager på K3 Nordic.

Genom analys och omställning fick företaget ett gemensamt utgångsdatum för alla licenser i ett och samma avtal, samt att administration och kontroll blev mycket bättre och lättare att hålla koll på.

Kundcase #2

Microsoft ansåg att ett företags 5 sub-organisationer som stod under företaget själva skulle stå för sina server- och klientlicenser, så kallade CAL’s. Då moderbolaget endast ägde 50% av sub-organisationerna ansåg man att de inte hade rätt att nyttja de licenser som köpts in av moderbolaget.

Vi på K3 Nordic bestred konsultens beslut med underlag för att visa kundens nyttjande av licenserna var godkänd.

De argument och den dokumentation vi kunde visa upp lönade sig verkligen för kunden.

Om de hade gjort vad Microsofts SAM-konsult krävde skulle det över en 3-årsperiod ha kostat 7,5 miljoner – nu resulterade det i en komplettering på en Office-licens för lite drygt 1200 kr. Hyfsad besparing!