Case

Läs om vad några
av våra kunder
tycker om deras
samarbete med oss

Kontakta oss

MindArk PE AB – CTO, Mats Kling

MindArk har varit kund hos K3 Nordic länge och väljer regelbundet att nyttja oss inför alla former av förändringar i deras it-miljö.

Läs mer om vad Mats har att säga om K3 Nordic

MindArk PE AB har varit en nöjd kund till K3 Nordic AB under många år. Vi lånade några minuter av Mats Kling som är CTO på Mindark för att höra vad han egentligen tycker om K3 Nordic.

Hur kommer det sig att du valde just K3 Nordic?

– Vi valde K3 på rekommendation när vi hade en licensinventering och fick så grymt bra kontakt och hjälp att vi stannade kvar.

Hur ser er it-miljö ut?

– 99% virtualiserad miljö, blandning av Windows och Linux.

Kan du uppskatta hur mycket tid ni la på hantering av programvarulicenser innan K3 Nordic gick in jämfört med hur mycket med tid ni lägger nu?

– Oj, vi la rätt mycket tid, men det är svårt att räkna på. Förutom tidsvinsten så slapp vi en sjujäkla massa frustration för Microsoft har världsrekord i att bygga webbsidor som ingen förstår sig på och de är sjukt duktiga på att komplicera saker som borde vara enkla.

Vad är den största fördelen med ert samarbete med K3 Nordic?

– Man har en personlig kontakt, man får snabb hjälp och allt bara fungerar helt enkelt.

Skulle du kunna rekommendera K3 Nordic till andra företag och i sådana fall varför?

– Ja, absolut! Det gör jag så fort jag har möjlighet. Anledningen är att det är smidigt att handla av er. Ni lyckas på något sätt få komplicerade licensfrågor (se punkt 3) att låta enkla.

Lite kort om MindArk:
MindArks affärsmodell är att erbjuda företag (Planet Partners) från hela världen möjlighet att bygga och hantera planeter inom Entropia Universe. Entropia Universe är MindArks 3D virtuella verklighetsmiljö.

Referens: Meetech AB – VD, Christian Otterberg

Christian undvarade några minuter för att berätta om hans och Meetechs erfarenhet av K3 Nordic.
Med över tio års branscherfarenhet så vet Christian vad han pratar om.

Läs mer om hur Christian upplever sin resa med K3 Nordic

2016 startade vi upp Meetech. Då trodde jag att jag själv skulle kunna lyckas skapa tid och förutsättningar för företaget och själv kunna drifta vår It-miljö så som mail, domän, hemsida osv.

Ganska snabbt insåg jag att jag behöver någon att bolla idéer med. När jag skulle implementera Office 365 och hade kontakt med Microsoft fick jag alltid prata med olika personer och oftast kom jag till deras engelska kundservice där jag hade problem att utrycka mig på ”it-språk” som de skulle förstå.

Eftersom detta var första gången för mig att hantera dessa frågor fick jag Googla vem som kan hjälpa mig. Jag läste igenom olika företags hemsidor och fastnade snabbt för K3-Nordic och efter ett samtal var det klart att ni tar hand om all vår it-drift när det kommer till Office 365, domäner, kopplingar mellan hemsida och mail.

Idag kan jag skicka ett mail till vår kontakt på K3 och han löser resten. Han har kontakt med vår partner som bygger vår hemsida, gör de uppdateringarna osv och sedan tar ni på K3 hand om det.

Vi har under första året växt ordentligt och anställt flera personer. Då har jag bara behövt skicka ett mail till vår kontakt på K3 att han behöver sätt upp ett nytt konto som ska ha tillgång till vår info-, service- och installationsmail.

Mitt råd är att alla företag ska göra det dom är bra på! Jobbar inte företaget själva med it-drift/miljö se till att så snabbt det bara går att outsourca den tidsslukaren till K3-Nordic!

Lite kort om Meetech:
Meetech har bestämt sig för att gå in helhjärtat i AV-branschen som ett modernt och färgstarkt företag som satsar på långsiktiga kundrelationer. Med över tio års branscherfarenhet anser vi oss vara en vass utmanare på marknaden.