8 vanliga frågor & svar kring Teams-telefoni:

  1. Kan man använda mobiler ihop med Teams?

Självklart! Du kan via Teamsklienten få det att ringa ut på mobiltelefonen. Alternativt hanterar du dina samtal via Teamsappen.

  1. Måste man använda Mobilabonnemang från Cellip?

Nej det behöver du inte. Med mobilabonnemang från Cellip får vi större kontroll på samtalsflöden med mera men tjänsten fungerar även med exempelvis ett mobilabonnemang från Telia, Telenor eller Tre.

  1. Kan man spela in samtal?

Ja, samtalsinspelning kan göras med hjälp av tredjepartsapplikation för externa samtal. Teams till Teams-samtal har ännu inte denna funktion. Möten kan du spela in för att exempelvis sprida information eller gå tillbaka och titta senare.

  1. Vilka licenser behöver jag?

Office 365 med E-licenser. Med E1 och E3 behövs ett add-on som heter Microsoft Phone System, med E5 Licens så ingår detta add-on.

  1. Hur ser det ut i övriga länder?

Cellip kan leverera telefonifunktionalitet i ca. 60 länder runt om i världen.

  1. Måste alla hoppa på?

Nej, med Teams-telefoni kan du enkelt börja med en mindre grupp som test eller permanent. Teams och Skype for Business pratar också ”sömlöst” med varandra vilket innebär att ni kan ha en blandad miljö.

  1. Växelfunktioner?

Ja självklart. Växelfunktionalitet kan aktiveras i olika former. Allt från enkla svarsgrupper där flera personer kan svara på inkommande samtal med kö och knappval till mer avancerade växelfunktioner. I Office 365 finns flera av de växelfunktionerna som ni idag förmodligen har via mobil- eller molnväxel.

  1. Kan man integrera sin mail i Teams?

Det finns idag en integration via ”butiken” i Teams för e-post men inget officiellt tillägg från Microsoft. Ett sådant tillägg ska dock enligt uppgift vara på gång precis som för Dynamics 365.