Lucka 11 – Information om OLP

Microsoft avslutar sitt Open License-program (OLP)

Microsoft Open License (OLP) skapades för över 20 år sedan för att kunna köpa flera permanenta programvarulicenser till ett volympris. Nu förnyar Microsoft inköpsupplevelsen genom att ta bort OLP till förmån för Cloud Solution Provider (CSP). Små och medelstora kunder kommer att dra nytta av en förenklad strategi och större flexibilitet i hur du köper mjukvarulicenser på ett sätt som är lätt att förstå, som direkt förbättrar licenshantering och med förutsägbara kostnader.

Microsoft förenklar licensieringen genom att införa programvarulicensinköp genom CSP. Med CSP får du större flexibilitet i hur du köper mjukvarulicenser.

Du kan fortsätta att förnya och köpa nya programvarulicenser, Software Assurance och onlinetjänster via OLP till och med den 31 december 2021. Nya licensbaserade köp kommer att genomföras via partners i CSP-programmet, såsom K3 Nordic.

Vill du veta mer om förändringarna som Microsoft gör, flytta över dina OLP-licenser till CSP eller passa på att införskaffa fler licenser i OLP innan det är för sent? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Telefon: 019-36 80 200
E-post: julkalender@k3nordic.com