Azure

Microsoft Azure

Microsoft Azure är en öppen och flexibel molnplattform där du snabbt kan skapa, distribuera och hantera program i ett globalt nätverk av Microsoft-hanterade datacenter. Microsoft Azure består både av bastjänster inom infrastruktur (IaaS) och plattformstjänster (PaaS). Alla utvecklare och IT-tekniker kan vara produktiva med Azure. Med integrerade verktyg, färdiga mallar och hanterade tjänster är det lätt att snabbt utforma och hantera appar för företag, mobil, webb och IoT med den kunskap du redan besitter och den teknik du redan känner till.

I Microsoft Azure väljer du själv vilket operativsystem och programmeringsspråk du vill använda. Plattformen är helt öppen och det finns ingen inlåsning. Du kan när som helst flytta ut dina applikationer, virtuella maskiner etc. till en lokal server eller partners miljö.

Spara och bygg ut din IT-miljö

Vissa molnleverantörer tvingar dig att välja mellan ditt eget datacenter och molnet. Det gör inte Azure, som i stället lätt integreras i din befintliga it-miljö via ett stort nätverk av säkra privata anslutningar. Hybridlösningar för databas och lagring, samt datahemvist och kryptering så att dina resurser är kvar precis där de ska vara. Du kan till och med köra Azure i ditt eget datacenter med Azure Stack. Azures hybridmolnlösning ger dig det bästa av två världar: fler it-alternativ, mindre krångel och lägre kostnader.

Om du redan prenumererar på Visual Studio Professional, Test Professional, Premium eller Ultimate med MSDN eller MSDN Platforms har du som en del av din prenumeration förmånen att konsumera tjänster i Windows Azure till ett visst belopp per månad.

I Microsoft Azure kan du enkelt på några minuter sätta upp en test- eller utvecklingsmiljö utan några investeringar i egen hårdvara där du kan:

  • Testa kompatibilitet med nya produkter.
  • Testa elastisk skalning – Vad händer om jag går från en webbserver till fem?
  • Utveckla back-end för mobila appar – Koppla enkelt upp miljontals appar på Windows, iOS och Android kommunicera till/från dem med ett nav i molnet.
  • Big Data-analys med Hadoop – Med HDInsight kommer du enkelt igång med analys av stora datamängder som är baserat på öppen källkodsramverket Hadoop.
  • Skapa demo-miljö för kund – Skapa snabbt på sittande kundmöte en demomiljö till kunden baserat på en för-konfigurerad virtuell maskin image ni skapat.

Köp Azure via oss som återförsäljare

Microsoft Azure erbjuder ett snabbt och enkelt sätt att få fördelarna med molnet för ditt företag, t.ex. att spara pengar på it och skala upp eller ned efter behov. Nu kan du köpa Azure via Open-licensieringsprogrammet, som erbjuder ett enkelt och flexibelt sätt att köpa molntjänster. Läs mer om Azure hos Microsoft