Java SE Subscription

Från januari 2019 är det inte längre fritt att uppdatera Java SE. Behöver du support, patchar och releaser av Java behövs nu en subscription för de hårdvaror/användare som kör Java (JRE) verksamhetsmässigt på företaget.

Java SE Subscription är ett enkelt abonnemang med låg kostnad som inkluderar licensiering och support för användning på datorer, servrar eller i molnet. Prenumerationen ger även tillgång till support och säkerhetsuppdateringar.

FÖRDELAR MED JAVA SE SUBSCRIPTION

Med Java SE Subscription får du fortsatt trygg tillgång till support, patchar och nya releaser samt tillgång till olika verktyg som underlättar hanteringen av Javainstallationerna. Med en prenumeration blir det lätt att hantera installationer och att hålla sig uppdaterad.

MÅSTE ALLA HA SUBSCRIPTION?

Nej, ingen måste ha ett abonnemang, men för att kunna hålla sin programvara uppdaterad behövs det. Uppdateringarna är viktiga, framförallt med tanke på säkerhetsriskerna som finns med att jobba i gamla versioner.

LICENSREGLER I KORTHET

Grundregeln är att man måste licensiera all hårdvara där det körs en Java Runtime Environment (JRE). Dessa licensieras med en Java SE Desktop Subscription. Antalet subscriptions som krävs är det största av antalet desktops.

Om man kör en JRE i en server skall denna licensieras med en Java SE Subscription (server) för varje par av kärnor i servern. Så det är viktigt att kartlägga på vilka servrar man kör JRE.

PRIS

Desktop Subscription, 258,49 kr/användare/år
Processor Subscription, 2 584,86 kr/processor/år
Volymrabatter finns. Ingen minimikvantitet.

KONTAKT

Våra licensspecialister hjälper dig gärna att hitta rätt lösning för ditt företag.
Välkommen att kontakta oss, här hittar du kontaktuppgifter till hela gänget hos oss.

 

K3 Nordic AB

019-36 80 200
info@k3nordic.com