Google Cloud Platform

Bla bla bla

Bla bla bla

Virtuella maskiner

Säker och anpassningsbar datortjänst som låter dig skapa och köra virtuella maskiner på Googles infrastruktur.

Fördefinierade maskintyper: Börja köra snabbt med förbyggda och färdiga konfigurationer.

Anpassade maskintyper: Skapa virtuella datorer med optimala mängder vCPU och minne, samtidigt som kostnaden balanseras.

Spotmaskiner: Minska datorkostnaderna med upp till 91 %.

Konfidentiell datoranvändning: Kryptera dina mest känsliga data medan den bearbetas.

Rekommendationer för rätt storlek: Optimera resursutnyttjandet med automatiska rekommendationer.

Objektlagring

Objektförvaring för företag av alla storlekar

Cloud Storage är en hanterad tjänst för lagring av ostrukturerad data. Lagra vilken mängd data som helst och hämta den så ofta du vill.

Automatiska lagringsklassövergångar

Med funktioner som Object Lifecycle Management (OLM) och Autoclass kan du enkelt optimera kostnaderna med objektplacering över lagringsklasser. Du kan aktivera, på hinknivå, policybaserad automatisk objektförflyttning till kallare lagringsklasser baserat på den senaste åtkomsttiden. Det finns inga avgifter för tidig radering eller hämtning, och inte heller klassövergångsavgifter för objektåtkomst i kallare lagringsklasser. 

Kontinental-skala och SLA-stödd replikering

Branschledande skopor med dubbla regioner stöder ett stort antal regioner. En enda skopa i kontinental skala erbjuder nio regioner över tre kontinenter, vilket ger ett återhämtningstidsmål (RTO) på noll. I händelse av ett avbrott får applikationer sömlöst åtkomst till data i den alternativa regionen. Det finns ingen failover- och failback-process. För organisationer som kräver ultratillgänglighet erbjuder turbo-replikering med dubbelregionsskopor en 15 minuters SLA (Recovery Point Objective) (RPO). 

Snabba och flexibla transfertjänster

Storage Transfer Service erbjuder en högpresterande onlineväg till molnlagring – både med den skalbarhet och hastighet du behöver för att förenkla dataöverföringsprocessen. För offlinedataöverföring är vår Transfer Appliance en leveransbar lagringsserver som sitter i ditt datacenter och sedan skickas till en plats där data laddas upp till Cloud Storage.

Standard och konfigurerbar datasäkerhet

Cloud Storage erbjuder säkra designfunktioner för att skydda din data och avancerade kontroller och funktioner för att hålla din data privat och säker mot läckor eller kompromisser. Säkerhetsfunktioner inkluderar åtkomstkontrollpolicyer, datakryptering, lagringspolicyer, lagringspolicylås och signerade webbadresser.

Ledande analys- och ML/AI-verktyg

När din data har lagrats i Cloud Storage kan du enkelt ansluta till Google Clouds kraftfulla verktyg för att skapa ditt datalager med BigQuery, köra analys med öppen källkod med Dataproc eller bygga och distribuera modeller för maskininlärning med Vertex AI.

Datalager

Molndatalager för att driva din datadrivna innovation

BigQuery är ett serverlöst och kostnadseffektivt företagsdatalager som fungerar över moln och skalor med din data. Använd inbyggd ML/AI och BI för insikter i stor skala.

 

Enhetlig upplevelse för alla analysanvändare

BigQuery Studio tillhandahåller ett enda, enhetligt gränssnitt för alla datautövare med olika kodningsfärdigheter för att förenkla analysarbetsflöden från dataintag och förberedelse till datautforskning och visualisering till skapande och användning av ML-modeller. Det låter dig också använda enkel SQL för att komma åt Vertex AI-grundmodeller direkt inuti BigQuery för textbearbetningsuppgifter, såsom sentimentanalys, enhetsextraktion och många fler utan att behöva ta itu med specialiserade modeller.

Duett AI i BigQuery

En AI-samarbetspartner integrerad i BigQuery, Duet AI i BigQuery ger kontextuell kodhjälp för att skriva SQL och Python. Den föreslår automatiskt funktioner, kodblock och fixar. Med chatthjälp kan du använda naturligt språk för att få vägledning i realtid om hur du utför specifika uppgifter, vilket minskar ditt behov av att söka efter dokumentation.

 

Flexibilitet, förutsägbar prissättning och bästa prisprestanda
BigQuery-utgåvorna låter dig välja rätt funktionsuppsättning för individuella arbetsbelastningskrav med möjligheten att blanda och matcha för rätt pris-prestanda. Automatisk skalning av beräkningskapacitet lägger till finkorniga beräkningsresurser i realtid för att matcha behoven för dina arbetsbelastningskrav och säkerställa att du bara betalar för den beräkningskapacitet du använder. Med komprimerad lagringsprissättning kan du minska dina lagringskostnader samtidigt som du ökar ditt datafotavtryck.


Inbyggd maskininlärning

BigQuery ML gör det möjligt för datavetare och dataanalytiker att bygga och operationalisera ML-modeller på strukturerad, semi-strukturerad och nu ostrukturerad data i planetskala direkt inuti BigQuery, med hjälp av enkel SQL – på en bråkdel av tiden. Exportera BigQuery ML-modeller för onlineförutsägelse till Vertex AI eller ditt eget visningslager.

Analysera och dela data över moln
BigQuery Omni är en helt hanterad multimolnanalyslösning som möjliggör kostnadseffektiv och säker dataanalys över moln och delar resultat inom en enda glasruta. Inom BigQuery Analytics Hub kan du säkert utbyta datatillgångar internt och mellan organisationer och förbättra analysen med kommersiella, offentliga och Googles datauppsättningar. Skapa och hantera datarenrum för sekretesscentrerad mätning, datadelning och samarbete mellan organisationer utan att flytta eller kopiera data.

Relationsdatabaser

Fokusera på din applikation och lämna databasen till oss!
Fullt hanterad relationsdatabastjänst för MySQL, PostgreSQL och SQL Server. 
Mer än 95 % av Google Clouds 100 bästa kunder använder Cloud SQL för att driva sina företag.

Fullt skött
Cloud SQL hanterar dina databaser så att du inte behöver det, så att ditt företag kan drivas utan avbrott. Den automatiserar alla dina säkerhetskopieringar, replikering, patchar, kryptering och lagringskapacitetsökningar för att ge dina applikationer den tillförlitlighet, skalbarhet och säkerhet de behöver.

Öppen och standardbaserad
Cloud SQL stöder de mest populära öppen källkod och kommersiella motorer, inklusive MySQL, PostgreSQL och SQL Server med rikt stöd för tillägg, konfigurationsflaggor och populära utvecklarverktyg. Det är lätt att komma igång – ta med dina befintliga färdigheter helt enkelt och njut av flexibiliteten att arbeta som du vill. Du kan skapa en databas med bara några klick i Google-konsolen och ansluta din applikation.

Kostnadseffektiv
Enligt en IDC-studie uppnådde Cloud SQL-kunder en treårig ROI på 246 % och en återbetalningstid på 11 månader. Du kan skala i takt med att din applikation växer, anpassa dina maskintyper och välja olika prestanda- och tillgänglighetsnivåer, upp till en SLA på 99,99 %. 

Stöder Gen AI
Utöka din databasapplikation för att bygga AI-drivna upplevelser med pgvector PostgreSQL-tillägget, LangChain och LLMs. Cloud SQL för PostgreSQL är utmärkt för att lagra vektorinbäddningar från dina ML-modeller. 

Enkla migreringar
Oavsett var din databas finns – oavsett om det är lokalt, på Compute Engine, eller i andra moln – kan Database Migration Service (DMS) migrera den säkert och med minimal stilleståndstid. DMS utnyttjar källdatabasens inbyggda replikeringsmöjligheter för att maximera tillförlitligheten för din migrering. Och det är tillgängligt utan extra kostnad för migrering till Cloud SQL.

Hanterade Kubernetes

Den mest skalbara och helautomatiska Kubernetes-tjänsten

Sätt dina containrar på autopilot och kör säkert ditt företags arbetsbelastning i stor skala – med liten eller ingen K8s expertis som krävs.

Ökad hastighet, minskad risk och högre TCO
Med den nya premium GKE Enterprise-utgåvan drar plattformsteam nytta av ökad hastighet genom att konfigurera och observera flera kluster från ett ställe, definiera konfiguration för team snarare än kluster och tillhandahålla självbetjäningsalternativ för utvecklare för implementering och hantering av appar. Du kan minska risken genom att använda avancerad säkerhet och GitOps-baserad konfigurationshantering. Lägre total ägandekostnad (TCO) med en helt integrerad och hanterad lösning – vilket ger upp till 196 % ROI på tre år.

Flexibla utgåvor
GKE Standard Edition tillhandahåller helautomatisk klusterlivscykelhantering, pod- och klusterautoskalning, kostnadssynlighet och automatiserad infrastrukturkostnadsoptimering.Den inkluderar alla befintliga fördelar med GKE och erbjuder både autopilot och standarddriftlägen.Den nya premium GKE Enterprise-utgåvan erbjuder allt ovan, plus hantering, styrning, säkerhet och konfiguration för flera team och kluster – allt med en enhetlig konsolupplevelse och integrerat servicenät.

Serverlös Kubernetes-upplevelse med autopilot
GKE autopilot är ett hands-off driftläge som hanterar ditt klusters underliggande beräkning (utan att du behöver konfigurera eller övervaka) – samtidigt som den levererar en komplett Kubernetes-upplevelse. Och med per-pod-fakturering säkerställer Autopilot att du bara betalar för dina löpande pods, inte systemkomponenter, operativsystemskostnader eller otilldelad kapacitet för upp till 85 % besparingar från resurs- och driftseffektivitet. Både autopilot och standardläge är tillgängliga som en del av GKE Enterprise-utgåvan.

Containernative nätverkt och säkerhet
Privata nätverkskluster i GKE kan begränsas till en privat slutpunkt eller en offentlig slutpunkt som endast vissa adressintervall kan komma åt. GKE Sandbox för standarddriftsläget tillhandahåller ett andra lager av försvar mellan containeriserade arbetsbelastningar på GKE för förbättrad arbetsbelastningssäkerhet. GKE-kluster stöder Kubernetes Network Policy för att begränsa trafik med brandväggsregler på podnivå.

Pod och kluster autoskalning
GKE implementerar komplett Kubernetes API, fyrvägs autoskalning, releasekanaler, stöd för flera kluster och skalar upp till 15 000 noder. Horisontell automatisk skalning av pod kan baseras på CPU-användning eller anpassade mätvärden. Automatisk klusterskalning fungerar på en per-nod-pool-basis, och vertikal pod-autoskalning analyserar kontinuerligt CPU- och minnesanvändningen för pods, och justerar automatiskt CPU- och minnesförfrågningar.

Kommandoradsverktyg

Cloud SDK

Bibliotek och verktyg för att interagera med Google Clouds produkter och tjänster.

  • Integrera API:er med klientbibliotek för Java, Python, Node.js, Ruby, Go, .NET, PHP och ABAP.
  • Skriv skript eller interagera med molnresurser i stor skala med Google Cloud CLI
  • Accelerera lokal utveckling med emulatorer för Pub/Sub, Spanner, Bigtable och Datastore.

Nyckelfunktioner

SDK-klientbibliotek för populära programmeringsspråk
Cloud SDK tillhandahåller språkspecifika molnklientbibliotek som stöder varje språks naturliga konventioner och stilar. Detta gör det lättare för dig att interagera med Google Cloud API:er på ditt val av språk. Klientbibliotek hanterar även autentisering, minskar mängden nödvändig kod och tillhandahåller hjälpfunktioner för paginering av stora datamängder och asynkron hantering av långvariga operationer.

Google Cloud Command Line Interface (gcloud CLI)
Gcloud CLI hanterar autentisering, lokal konfiguration, arbetsflöde för utvecklare och allmänna interaktioner med Google Cloud-resurser. Med Google Cloud CLI är det enkelt att utföra många vanliga molnuppgifter som att skapa en Compute Engine VM-instans, hantera ett Google Kubernetes Engine-kluster och distribuera en App Engine-applikation, antingen från kommandoraden eller i skript och andra automatiseringar.

Nätverk för leverans av innehåll

Dra nytta av Googles decennium av erfarenhet av att leverera innehåll

Googles nätverk för innehållsleverans – Cloud CDN och Media CDN – skalas för att föra innehåll närmare en global publik.

Cloud CDN och Media CDN
Cloud CDN accelererar webbapplikationer med hjälp av Googles globala edge-nätverk.
Media CDN använder YouTubes infrastruktur för att föra videoströmmar (VoD och live) och stora filnedladdningar närmare användarna för snabb och pålitlig leverans.

Universellt stöd för alla ursprung och backend
Hämta innehåll från alla HTTP-kompatibla ursprung, inklusive Compute Engine, Cloud Storage och Google Kubernetes Engine backends och ursprung utanför Google Cloud, till exempel lagringshinkar i andra moln.

Säkerhet på djupet
Cloud CDN och Media CDN integreras med Cloud Armor. Skydda innehåll vid kanten med Cloud Armor som har skyddat företag från några av de största DDoS-attackerna. 

Finkorninga cachekontroller
Konfigurera cachningsbeteende efter ursprung som gör att du kan ha finkornig kontroll över cache-nycklar, TTL:er och andra cachefunktioner baserat på innehållstypen som serveras. 

Ruttmatchning och ursprungsval
Cloud CDN med Media CDN tillhandahåller avancerade HTTP-routningsfunktioner som gör att du kan mappa trafik till specifika kantkonfigurationer och ursprung på en finkornig nivå.

Streaminganalys

Data flöde

Enhetlig ström- och batchdatabehandling som är serverlös, snabb och kostnadseffektiv.

  • Realtidsinsikter och aktivering med dataströmning och maskininlärning
  • Fullt hanterad databehandlingstjänst
  • Automatiserad provisionering och hantering av bearbetningsresurser
  • Horisontell och vertikal automatisk skalning av arbetarresurser för att maximera resursutnyttjandet
  • OSS-gemenskapsdriven innovation med Apache Beam SDK

Streama dataanalys med snabbhet
Dataflow möjliggör snabb, förenklad utveckling av strömmande datapipeline med lägre datalatens.

Förenkla drift och förvaltning
Tillåt team att fokusera på programmering istället för att hantera serverkluster eftersom Dataflows serverlösa tillvägagångssätt tar bort operativa omkostnader från datateknik-arbetsbelastningar.

Minska den totala ägandekostnaden
Autoskalning av resurser i kombination med kostnadsoptimerade batchbearbetningsmöjligheter innebär att Dataflow erbjuder praktiskt taget obegränsad kapacitet för att hantera dina säsongsbetonade och taggiga arbetsbelastningar utan överutgifter.

Färdig att använda AI i realtid
Aktiverad genom out-of-the-box ML-funktioner inklusive Nvidia GPU
och färdiga att använda mönster, Dataflows AI-kapacitet i realtid möjliggör realtidsreaktioner med nästan mänsklig intelligens på stora strömmar av händelser. Kunder kan bygga intelligenta lösningar som sträcker sig från prediktiv analys och avvikelsedetektering till realtidsanpassning och andra avancerade analytiska användningsfall.Träna, distribuera och hantera kompletta pipelines för maskininlärning inklusive lokal och fjärrinferens med batch- och streamingpipelines. 

Autoskalning av resurser och dynamisk arbetsbalansering
Minimera pipeline-latens, maximera resursutnyttjandet och minska bearbetningskostnaden per datapost med datamedveten resurs autoskalning. Datainmatningar partitioneras automatiskt och ombalanseras ständigt för att utjämna personalens resursutnyttjande och minska effekten av “snabbtangenter” på pipelineprestanda.

Övervakning och observerbarhet
Observera data vid varje steg i en dataflödespipeline. Diagnostisera problem och felsök effektivt med exempel på faktiska data. Jämför olika körningar av jobbet för att enkelt identifiera problem.

Datorsyn

Vision AI

Använd vår spelförändrande helt hanterade utvecklingsmiljö Vertex AI Vision för att skapa dina egna datorvisionsapplikationer eller få insikter från bilder och videor med förutbildade API:er, AutoML eller anpassade modeller.

  • Skapa nya video- och bildanalysapplikationer på några minuter  
  • Träna maskininlärningsmodeller som klassificerar bilder med AutoML eller anpassade modeller 
  • Upptäck objekt, läs handstil och bygg värdefull bildmetadata med förutbildade API:er 
  • Integrera enkelt med BigQuery, molnfunktioner och dina kameror för att möjliggöra en resa från början till slut

Snabbare tid att värdera med minskad komplexibilitet
Bygg, distribuera och hantera enkelt datorvisionsapplikationer för dina unika affärsbehov med förutbildade API:er, AutoML och anpassade modeller.

Lös för en mängd olika användningsområden och expertnivåer
Oavsett om du behöver plug and play-analys via API:er eller möjligheten att använda anpassade ML-modeller eller en utvecklingsmiljö från slut till slut, har vår visionsportfölj en lösning.

Säkrad kvalitet från ledaren i vision 
Dra nytta av Googles investeringar i vision i hela vår portfölj. Googles visionserbjudanden har fått de högsta betygen från flera analytikerföretag. 

Hanterad beräkning

Kör applikationer snabbt och säkert i en helt hanterad miljö

Google Clouds serverlösa motor. Kör din webbplats, API, backend-tjänst, batchjobb och arbetsbelastningar för köbearbetning. Optimerad för utvecklarproduktivitet och snabb start.

Vilket språk som helst, vilket bibliotek som helst, vilket binärt som helst
Du kan skriva kod med ditt favoritspråk, ramverk och bibliotek, paketera den som en behållare, köra “gcloud run deploy”, och din app kommer att vara live – försedd med allt den behöver för att köras i produktion. 

Snabb autoskalning
Oavsett om du äger händelsedrivna, långvariga tjänster eller distribuerar containeriserade jobb för att bearbeta data, skalar Cloud Run automatiskt dina containrar upp och ner från noll – det betyder att du bara betalar när din kod körs.

Skapa automatiskt cointainer images från din källa
Cloud Run kan också automatisera hur du kommer till produktion, med hjälp av buildpacks för att du ska kunna distribuera direkt från källan – utan att behöva installera Docker på din maskin. Du kan automatisera dina builds och distribuera din kod när nya commits skickas till en given gren av ett Git-förråd.

Kör och fullfölj schemalagda jobb
Cloud Run-jobb låter dig utföra batchbearbetning, med instanser som körs parallellt. Kör kör-till-slut-jobb som inte svarar på HTTP-förfrågningar – allt på en serverlös plattform. Låt dina jobb pågå i upp till 24 timmar!

Direkt VPC-anslutning 
Skicka trafik till ett VPC-nätverk direkt och koppla upp dig till alla tjänster du kör på VPC:n. 

Eventdrivna tjänster

Molnfunktioner

Kör din kod i molnet utan servrar eller behållare att hantera med våra skalbara, pay-as-you-go-funktioner som en tjänst (FaaS)-produkt.

  • Bygg och distribuera din första molnfunktion med endast din webbläsare.
  • Betjäna användare från noll till planetskala utan att ens tänka på någon infrastruktur. 
  • Se hur kunder designar applikationer med hjälp av händelsedrivna arkitekturer med molnfunktioner

Förenklad utvecklarupplevelse och ökad utvecklarhastighet
Cloud Functions har en enkel och intuitiv utvecklarupplevelse. Skriv bara din kod och låt Google Cloud hantera den operativa infrastrukturen. Utveckla snabbare genom att skriva och köra små kodavsnitt som svarar på händelser. Effektivisera utmanande orkestreringsproblem genom att koppla Google Cloud-produkter till varandra eller tredjepartstjänster med hjälp av evenemang.

Betala bara för det du använder
Du faktureras endast för din funktions körtid, uppmätt till närmaste 100 millisekunder. Du betalar ingenting när din funktion är inaktiv. Cloud Functions snurrar automatiskt upp och backar som svar på händelser.

Undvik inlåsning med öppen teknik
Använd öppen källkod FaaS (function as a service) ramverk för att köra funktioner över flera miljöer och förhindra inlåsning. Miljöer som stöds inkluderar Cloud Functions, lokal utvecklingsmiljö, lokal, Cloud Run och andra Knative-baserade serverlösa miljöer.

Öka hastigheten med teambaserad ledning
Dela klusterresurser mellan team genom att definiera teamomfattningar som ger åtkomst till teammedlemmar/grupper på namnområdes- eller klusternivå med hjälp av Googles identitets- och åtkomsthantering.

Säkra och hantera trafik
Bygg robusta företagsapplikationer som består av många mikrotjänster. Service Mesh tar upp de vanliga problemen med att driva en tjänst – som övervakning, nätverk och säkerhet – med konsekventa, kraftfulla verktyg.

Förbättra observerbarheten
Aggregera loggar och mätvärden över flottan, skapa loggblock per team och använd flottanstöd i instrumentpanelen för observerbarhet i sammanhanget.

Hantera flera kluster som en enhet
Plattformsadministratörsteam kan enhetligt distribuera, aktivera och definiera standardpolicyer för säkerhet och styrning över en flotta av kluster, vilket eliminerar snöflingkluster (endast tillgängligt på GA).

Genomför efterlevnadspolicyer med lätthet
Tillämpa och tillämpa programmerbara säkerhets- och efterlevnadspolicyer i dina kluster. Med ett komplett bibliotek med förbyggda policyer för vanliga kontroller, låter Policy Controller dig analysera och fånga icke-kompatibla ändringar före tillämpning.

Lägre total ägandekostnad (TCO)
Upplev ett enhetligt och integrerat UI/UX för alla GKE-kluster och arbetsbelastningar i alla miljöer, vilket förenar GKE- och Anthos-upplevelserna.

Distribuera konfigurationer från Git
Stöd flera kluster med förbättrad stabilitet, läsbarhet, konsekvens, granskning och säkerhet med Config Delivery. Med bara några få klick aktiverar du inbyggda observerbarhetsinstrumentpaneler. Därifrån kan du se tillståndet för din synkronisering och avstämning.

Hybrid molnhantering

Anthos

Kärntekniken som utvecklats av Google som ger företagscontainerplattformar möjlighet överallt. Få tillgång till Anthos-funktioner via Google Kubernetes Engine och Google Distributed Cloud. 

Företagsplattformar 
Google har paketerat mer än ett decenniums erfarenhet av att lansera flera miljarder containrar per vecka i Google Cloud så att utvecklare och företag av alla storlekar enkelt kan utnyttja det senaste inom containerinnovation. Byggt på lärdomarna från deras interna klusterhanteringssystem Borg, öppnade de källkod och gjorde det enklare och mer flexibelt att orkestrera containrar med Kubernetes . De effektiviserade processen att hantera mikrotjänster med servicenät och ledde vägen för utvecklareffektivitet genom att skapa standarderna för Site Reliability Engineering (SRE) som används runt om i världen idag.

Kör fler företagsarbetsbelastningar säkert och tillförlitligt 
Genom att automatiskt upprätthålla konsekventa arbetsbelastningsspecifika skyddsräcken för säkerhet och efterlevnad och bästa praxis från ett enhetligt användargränssnitt för hantering av flera kluster, har kunderna större insyn i säkerhetsställning över kluster och har minskat medeltiden till lösning av säkerhetsproblem med upp till 91 %.

Leverera enkelt i skala med multi-team och multi-cluster management
Flera plattformsteam kan lättare leverera skräddarsydda miljöer till flera utvecklingsteam med mindre möda och omarbetning. Plattformsteam som använder GKE Enterprise kan förbättra produktiviteten med 45 %. Med mindre tid som ägnas åt att vänta på miljöer och mindre risk för felaktigt konfigurerade kluster kan utvecklingsteam påskynda programvarudistributionen med 73 %.

Minska TCO med en integrerad containerplattform från Google Cloud
Genom att ladda ner plattformsoperationer som uppdateringar, uppgraderingar och patchar till Google Clouds webbplatstillförlitlighetsingenjörer, minskar kunderna driftsbördan, löser prestandaproblem snabbare, undviker oplanerade driftstopp och minskar tiden till marknaden – vilket ger en avkastning på 196 % på tre år.

Kontakta oss för att…