Besparingar för er IT

Vi hjälper dig att
bli företagets 
superhjälte! 

Kontakta oss

Hitta besparingar för er IT

Många företag betalar mer än vad de behöver för sina licenser, man sitter på onödigt många eller helt enkelt fel licenser. Än värre blir det när man är underlicenserad, då kan företaget åka på stora kostnader med straffavgifter från mjukvaruföretagen och/eller ett stort investeringskrav.

Vi på K3 Nordic är specialister på licenshantering. Vi hjälper er gärna med att inventera och analysera er IT-miljö för att ni ska få full kontroll och hitta besparingar, ibland väldigt stora sådana.

Vi analyserar företagets avtal och krav på funktioner, går igenom säkerhet och användarnas upplevelse med er it-miljö. Därefter presenterar vi ett åtgärdsförslag där vi ser till att ni är korrekt licensierade och har rätt avtalsformer och produkter.

Varför besparingsanalys? 

Du får hjälp med konsolidering av avtal, möjlighet att hitta kostnadsbesparingar, enklare administration och en tydlig översikt.

Så här blir du kontorets superhjälte!

Här får du tips på sätt att hitta besparingar för er IT. Fyll i din e-post och få vårt white paper skickat till dig.Fundera på:

  • Hur ser era inköpsprocesser ut?
  • Hur gör ni för att hålla koll på licensinnehavet?
  • Lagras licensbevis och hur?
  • Vem sköter distributionen av programvara?
  • Hur ofta uppdaterar ni miljö/servrar osv?
  • Hur tror ni er it-miljö har förändrats om fem år?
  • Hur förbereder ni er för det?

Kundcase #1

En kund till oss hade tidigare ett OVS-avtal där bl.a. Windows 10 Enterprise ingick. De köpte även Office 365 Business Premium, samt Enterprise Mobility+Security separat med olika utgångsdatum.

– Det är faktiskt väldigt vanligt att det ser ut så här. Företag köper licenser vid olika tillfällen och av olika anledningar. Genom att se över helheten tillsammans finns det ofta möjligheter till bl.a. olika paketeringar vilket spar både tid och pengar för företaget, säger Fredrik Dunby, Account Manager på K3 Nordic.

Genom analys och omställning fick företaget ett gemensamt utgångsdatum för alla licenser i ett och samma avtal, samt att administration och kontroll blev mycket bättre och lättare att hålla koll på.

Kundcase #2

Microsoft ansåg att ett företags 5 sub-organisationer som stod under företaget själva skulle stå för sina server- och klientlicenser, så kallade CAL’s. Då moderbolaget endast ägde 50% av sub-organisationerna ansåg man att de inte hade rätt att nyttja de licenser som köpts in av moderbolaget.

Vi på K3 Nordic bestred konsultens beslut med underlag för att visa kundens nyttjande av licenserna var godkänd.

De argument och den dokumentation vi kunde visa upp lönade sig verkligen för kunden.

Om de hade gjort vad Microsofts SAM-konsult krävde skulle det över en 3-årsperiod ha kostat 7,5 miljoner – nu resulterade det i en komplettering på en Office-licens för lite drygt 1 200 kr. Hyfsad besparing!

Boka samtalstid

I bokningsfunktionen nedan kan du enkelt välja en tid som passar dig för att bli uppringd av oss på K3 Nordic. Vi tar då ett första samtal för att få en översikt över er situation och sätter upp en gemensam plan för fortsatt arbete framåt med er besparings- och effektiviseringsprocess.