Den moderna arbetsplatsen

Den moderna arbetsplatsen, Modern Workplace, har blivit ett välkänt uttryck under de senaste åren. Vad innebär egentligen den moderna arbetsplatsen? Handlar det enbart om att jobba varifrån- och när man vill, som det brukar beskrivas? Eller finns det fler saker jag som företagare behöver tänka på för att skapa en modern arbetsplats värdig namnet? 

Ja, självklart är en stor del av konceptet möjligheten att kunna jobba när du vill, från vilken plats du än befinner dig. Arbetstagare ställer högre krav på flexibilitet. Genom nya möjligheter att kunna balansera arbetsliv och privatliv med en mer mobil arbetsstyrka har en mängd nya utmaningar tillkommit. Ansvaret och kraven på dig som företagare är högre än någonsin.
Så, vad behöver jag då tänka på som arbetsgivare?

Här följer ett antal viktiga tips för att kunna leverera en modern och attraktiv arbetsplats.  

1. Säkerhet

Först och främst – tänk på säkerheten. Hoten utifrån ökar och blir mer och mer sofistikerade. Se därför till att skaffa en gedigen säkerhetslösning och se till att den fungerar och nyttjas! Det är inte ett sällan förekommande fenomen att företag skaffar en säkerhetslösning men ”glömmer” underhållet. I värsta fall har man glömt själva uppsättningen (vilket är vanligare än man tror). Detta är en hygienfaktor, inte bara för att säkra din företagsdata, även för att erbjuda dina anställda tryggheten i att kunna göra fel utan att det får förödande konsekvenser.

Se till att prata med din IT-partner och be om en genomgång av din IT-säkerhet ur ett användarperspektiv.  Har du ingen att snacka säkerhet med? Hojta till – vi hjälper dig gärna.  

Bra nu kan våra anställda jobba säkert varifrån de vill och när de vill. Nu är vi klara – eller?
Nja, det finns fler aspekter som kanske till och med trumfar flexibilitetsmöjligheten av den hybrida arbetsplatsen. Enligt en undersökning gjord av Forrester (mars 2022) tror många företagare att den viktigaste förmånen är just erbjudandet om den hybrida arbetsplatsen. I samma undersökning framgår det dock att arbetstagarna prioriterar möjligheter till utbildning och utveckling, samt att på ett bra sätt återkoppla kring sitt mående. Detta resulterar allt som oftast i att investeringar inte får önskad effekt, då de inte alltid är baserade på ett faktiskt behov hos personalen. Detta leder oss vidare till resterande tips.  

2. Utbildning

Var noga med att investera i din personals kompetensutveckling. Studier visar att företag som erbjuder sin personal löpande utbildning har en mer välmående personal och lyckas behålla sin personal längre. Det finns många bra verktyg även för detta, jag vill slå ett slag för Microsoft Viva Learning.

Med Viva Learning får anställda tillgång till ett stort bibliotek av utbildningsmaterial och du kan dessutom lägga till eget material eller rekommendera utbildningar baserat på yrkesroller etc. Som arbetsgivare kan du enkelt följa upp hur det går och på så sätt ha en levande dialog med dina anställda om just deras utveckling. Gör det till en del av era utvecklingssamtal/1:1 och se kreativiteten och engagemanget öka! Sa jag förresten att delar av Viva Learning ingår om du kör Microsoft 365? 😉 Prova att sätta i gång redan nu och se vad som går att göra!

3. Samarbete

Återigen – den hybrida arbetsplatsen. Det är inte alltid lätt att jobba tillsammans på distans. Ge därför dina anställda möjligheten till samarbete utan krångel. Se till att du som arbetsgivare inte bara erbjuder rätt verktyg, även utbildning om HUR man på bästa sätt nyttjar de verktyg som finns är viktigt.

Efter pandemin är nog de allra flesta välbekanta med Microsoft Teams som samarbetsplattform, men hur ser det ut med strukturen i Teams? Har vi verkligen gjort det enkelt för våra användare eller har det kanske hamnat information lite överallt? Se till att städa upp och håll ditt verktyg strukturerat och up-to-date.

4. Välmående – Viva Insights

Ingen mer söndagsångest! Se till att dina anställda trivs och mår bra på jobbet. Hjälp till genom att skapa bra och effektiva rutiner för er arbetsdag. Med Viva Insights som är inbyggt i Microsoft 365 kan du erbjuda dina anställda en personlig ”mini-assistent” som hjälper till att skapa bättre arbetsvanor i form av t.ex. mötesfri tid, förslag på mötesförberedelser, pauser och andra viktiga tips inför arbetsveckan. Dessutom är detta ett bra sätt för dig som arbetsgivare att få insikt i temperaturen på företaget, då du enkelt kan se och följa upp trender i välmående och trivsel.

5. Slutsats

Att vår vardag har förändrats är uppenbart. Flexibilitet uppskattas, kontoret och det sociala vid kaffemaskinen är fortfarande väldigt viktigt för många. För andra är vardagspusslet mycket lättare att lägga med möjligheten till distansarbete.  

Tack och lov finns det gott om hjälp att hitta för att få arbetsflödet att flyta på smidigt, kanske till och med smidigare än innan. Vi hjälper dig gärna vidare att hitta rätt verktyg och bra rutiner för din moderna arbetsplats.