PRESSMEDDELANDE, K3 NORDIC AB, MARS 2022

K3 Nordic stärker upp sin styrelse med Microsoft-veteran

Det molnfokuserade IT-företaget K3 Nordic stärker upp styrelsen med Microsoft-veteranen Henrik Byström. Med sin erfarenhet inom digital arbetsplats och digitalisering kommer Henrik att hjälpa K3 att accelerera sin tillväxtresa.

K3 Nordic storsatsar på digital arbetsplats som tjänst och att hjälpa företag både i molnet och till molnet. Företaget är starkt fokuserat på Microsofts tjänster inom Microsoft Cloud i form av Modern Work, säkerhet och Azure.

75% av svenska företag använder idag molntjänster, vilket är imponerande, men fortfarande är e-post och fillagring de vanligaste användningsområdena och potentialen är så oerhört mycket större. Därför känns det extra bra att få vara med och utveckla K3 Nordics redan starka position på marknaden. I den kommande tillväxtresan har vi chansen att hjälpa många fler kunder att få ut mycket mer av sin digitalisering, säger Henrik.

Henrik Byström har en lång erfarenhet inom IT, bland annat genom 14 år på Microsoft. Han har varit drivande i den starka tillväxtresan som Microsofts Office och Microsoft 365-paketeringar gjort på den svenska marknaden.

Trots att Sverige är långt framme i sin digitalisering i relation till andra länder så finns det fortsatt stora utmaningar för företagen att få ut maximalt av molntjänsternas möjligheter, säger Peter Kristoffersson, VD på K3 Nordic och fortsätter; Vi ser fram emot att tillsammans med Henrik skapa rätt lösningar och hjälpa fler att bli mer effektiva och få ut mer av sina IT-investeringar.

Parallellt med styrelseuppdrag driver Henrik en egen konsultverksamhet för att hjälpa styrelser och organisationer med strategisk digitalisering. Han är en uppskattad talare som uppmuntrar att tänka nytt och möjliggöra arbete oavsett tid och plats – ett område som också kräver såväl en utvecklad digital arbetsplats och ett förändrat ledarskap. Henrik är också en aktiv och uppskattad bloggare på LinkedIn

Henrik kommer att vara en katalysator när K3 Nordic accelererar för att hjälpa fler företag genom K3:s mission; En enklare vardag.

Om företaget

K3 Nordic grundades 1989 och har sitt säte i Örebro. 2021 växte bolaget med 35% till en omsättning på 88 mSEK. Företaget har drygt 15 medarbetare och är fokuserat på molntjänster och licensförsörjning med ca 1 000 svenska företagskunder. K3 Nordic är guldpartner till Microsoft sedan mer än 10 år tillbaka och är partner till i princip alla stora programvaruleverantörer.

Kontakt för mer information:

Peter Kristoffersson | VD
Direkt: 019-36 90 203 | Mobil: 070-412 77 32
peter.kristoffersson@k3nordic.com