Vi blir smarta och kreativa med motion!

Enligt forskning blir vi bl.a. smartare, mer kreativa, får bättre minne och blir mer stresståliga av fysisk aktivitet. Här på K3 Nordic sträcker vi på oss lite extra och ger varandra en klapp på axeln, för rackarns vad smarta vi är! ?

Att konditionsträning förbättrar den kognitiva hälsan visar forskning tydligt på och FMH rekommenderar minst 150 minuters fysisk aktivitet med minst måttlig intensitet varje vecka. Det har vi tagit fasta på! Hos oss på K3 Nordic har vi riktigt bra förmåner när det gäller friskvård, både med friskvårdsbidrag och med 30 minuters friskvårdstid varje dag som vi kan nyttja för att utöka lunchrasten med fysisk aktivitet. Det här är något som vår VD, Peter Kristoffersson, tycker är väldigt viktigt!

”För många är det svårt att hitta tid för att ta hand om sig själv, för att träna och må bra, mellan alla vardagens måsten. På K3 Nordic vill vi att vårt team ska må bra i både kropp och knopp. Vi ger därför en extra halvtimmes lunchrast för dem som tränar på lunchen. Det skapar goda förutsättningar för att ta hand om sig. Fantastiskt nog leder träningstiden ofta till att du får mer uträttat under eftermiddagen, trots kortare arbetstid, genom minskad stress och ökad förmåga att fokusera.” – Peter Kristoffersson

Vi är ett gäng på 20 anställda, fler på ingång, på K3 Nordic och tänkte här berätta lite om hur några av oss nyttjar våra 30 minuters friskvårdstid. Bland annat har padel blivit väldigt populärt men även aktiviteter som promenader, löprundor, ridning och gym är vanliga hos vår personal.

Det här är även ett sätt för oss att träffas nu när många jobbar hemifrån. En power walk eller en padelmatch tillsammans är ju riktigt bra sätt att umgås lite extra på! Kanske blir du själv peppad för att komma igång med din egen träning, eller så har du kanske fler härliga träningstips till oss som passar perfekt för en förlängd lunchrast? 

Helena W

Helena är en riktig djurvän och använder mer än gärna sin extra halvtimme till en skön promenad i skogen med Schäfern Trixi.

Adam & Lovisa

Adam och Lovisa är två av våra padeltokar. Det spelas gärna på lunchträningen, men även på fritiden, så ofta som möjligt! 

Tina

Tina hänger alltid med sina får på luncherna… Nej, vänta, hundar är det ju! En långpromenad eller kortare joggingrunda sitter aldrig fel! 

Carl-Johan & Helena J

Här har vi två padelfantaster till, Carl-johan och Helena. Dessa proffs spelar dessutom seriematcher i K3 Nordics snygga matchtröjor! Heja heja!

Karolina “Kina”

När Kina inte hänger med resten av gänget och spelar padel hoppar hon gärna upp på hästryggen för en härlig runda.