Pressmeddelande 2023-09-06, Örebro

 

K3 Nordic AB förvärvar PS Support AB och växer i Mälardalen

För att ytterligare stärka och diversifiera vårt tjänsteutbud inom den digitala arbetsmiljön har K3 Nordic beslutat att förvärva Västeråsföretaget PS Support.
”Detta steg reflekterar vår vision att kontinuerligt förenkla och förbättra våra kunders IT-vardag”, kommenterar Peter Kristoffersson, VD på K3 Nordic.
Peter fortsätter med ”Genom detta förvärv kan vi nu erbjuda ännu mer mervärde, bland annat med en mycket starkare närvaro på plats hos våra kunder. Vi blir helt enkelt ännu bredare och starkare.”

 

Om K3 Nordic AB

Med över tre decenniers erfarenhet inom IT-branschen står K3 Nordic som en pålitlig partner i digitaliseringsresan. Samarbetet med kunderna kännetecknas av framåttänkande, fullt engagemang och förtroendefulla relationer. Oavsett om det handlar om att ta ett helhetsansvar för deras IT eller vara en del av K3 Nordics nätverk av IT-leverantörer, är K3 Nordic där för att stödja. Tack vare K3 Nordics kompetens i kombination med ett omfattande ekosystem av partners och konsulter, kan de ta sig an en mängd olika IT-relaterade utmaningar.
De lever enligt sin princip – En enklare vardag.

 

Om PS Support

PS Support AB agerar som kundernas digitala partner och fungerar som deras förlängda IT-avdelning.
PS Support förser företag i hela Sverige, oavsett storlek, med förstklassig IT-expertis till rimliga priser.
Företagets fokus är i Mälardalsområdet. PS Support tror på att erbjuda skräddarsydda digitala lösningar som uppfyller unika företagsbehov.
Oavsett om du är ett företag utan en dedikerad IT-avdelning eller ett större företag i behov av ytterligare support, är PS support där som en pålitlig partner.
Tillsammans strävar de efter ett gemensamt mål: att överträffa sina kunders förväntningar.
PS Supports tjänster spänner över strategisk IT-rådgivning, där kunden kan dra nytta av PS Supports expertis på ledningsnivå för att navigera i den ständiga föränderliga IT-landskapet, till praktiskt hantering av nätverk, klienter och övrig IT-hårdvara.
Med en historik av långvariga supportuppdrag för några av de största företagen i Mälardalen och Bergslagen, erbjuder PS Support även en flexibel helpdesk- och fjärrsupport, alltid anpassad utefter kundens specifika behov.

 

För mer information kring detta pressmeddelande, vänligen kontakta:

Peter Kristoffersson, VD K3 Nordic                  070-412 77 32

Pierre Söderkvist, VD PS Support                    070-210 57 72