Att jobba hemma är populärt och undersökningar visar att de som jobbar mer hemma känner mindre stress, de sover mer och kör mindre bil. Men att jobba hemma tänjer visst på midjemåttet.

Dell har tagit fram siffror på att 38 procent äter mer när de jobbar hemifrån. Det är väl lite för lätt att gå till kylen och hitta något gott. För alla vet ju vad som finns i ett kylskåp på företag. Ketchup, gamla sojaburkar från den lokala sushirestaurangen och 15 kilo naturellkvarg som äts av alla som “tränar på lunchen”. Inte så mycket gott där alltså.

52 procent av de tillfrågade tycker att de är lika eller mer produktiva hemma än på kontoret och 72 procent ser det som en förmån att få jobba hemifrån. 69 procent tror inte att vi kommer att lägga ner det fysiska kontoret helt i framtiden.

Hur ser du på det fysiska kontoret? Har ditt företag gjort transformationen till att ni som anställda kan jobba var ni vill? I så fall, hur ser ni på säkerheten kring att datorer, telefoner och plattor kopplas upp överallt och filer flyttas runt till olika moln? I Dells undersökning så tillåter 54 procent av de tillfrågade företagen BYOD (bring your own device).

//Kristina
Som när jag jobbar hemma, alltid upptäcker kl 14 att jag fortfarande har pyjamasen på mig. #fokus

Källa: Ladda ner hela Dells infografik om jobba hemma Vs jobba på kontor.