Datasäkerhet kan vara som om alla du någonsin träffat skulle ha access till just ditt hem. Tänk dig att du kommer hem en dag och hittar den jobbiga killen från mellanstadiet sittandes vid köksbordet. I duschen står din kompis bror som du träffade på en fest förra året. I gästrummet bor nu den där snubben som jobbade på ditt jobb i två veckor och sedan bara försvann.
I soffan sitter din chef och tittar National Geographic Channel. Känns inte helt ok att ditt hem blir någon typ av autobahn där personer kan komma in, rota runt och ta med sig kaffebryggaren, ett par skor eller vad de känner för?

– Jag lägger den i dropboxen.

– Kan du sprenda den till mig?

– Kan vi dela den i onedrive?

Det här hör man dagligen runt om på kontor. Med de smarta molnlösningarna kom också fler möjligheter att fler har access till företagsinformation och att information hamnar på drift och till och med i orätta händer långt efter att personen slutat på företaget.

Hur skyddar sig ditt företag mot att information inte hamnar i fel händer? Självklart kan man sätta upp en it-policy och stänga så att ingen får göra något. Den strategin brukar i 9 fall av 10 göra att it-avdelningen bara får ägna tid åt att gå runt och skriva in adminkoder på datorer. Enligt en undersökning som Chef.se gjort uppger 54 % av it-chefer att de inte hinner med det strategiska.

Computer Sweden skrev redan 2004 om en undersökning som visar att 70 % av anställda i England någon gång har stulit nyckelinformation från sin arbetsplats. Det kan vara allt från presentationer, kunddatabas till mailadresser. På den tiden mailade man info till sig själv eller brände!? ut på CD.  Nu 12 år senare mailar vi fortfarande dokument till oss själva men bränna CD har vi nog slutat med, nu är det Google Drive som gäller.

Tänk om du kunde ange hur länge den du mailar dokumentet till kan läsa det eller att du inte kan kopiera ner dokument till Dropbox eller en privat OneDrive. Tänk om du kunde ha en säker identitetshantering när de anställda använder företaget SaaS-lösningar på sina privata enheter. Lösningen förkortas EMS (Enterprise Mobility Suite)- skydda företagsinformation.

EMS – skydda företagsinformation

Identitet + mobilhantering + säkerhet
Låt dina medarbetare vara produktiva på sina egna appar och enheter – och håll dina företagsdata skyddade med Enterprise Mobility-lösningar från Microsoft. Säkerhetslösningar för molnet och det mobila kontoret. Du ska kunna skydda företagets information och datorer smart, snabbt och på ett säkert sätt.

Identitets- och åtkomsthantering i molnet
Identitets- och åtkomsthantering, för nästan alla appar och enheter, i molnet eller lokalt. Enkel inloggning, Multi-Factor Authentication, lösenord via självservice och mycket mer.

Enklare hantering av appar och enheter
Molnbaserad mobilitetshantering som hjälper dig att kontrollera medarbetarnas åtkomst till företagsapplikationer och företagsdata på i princip vilken enhet som helst.

Skydda din information på samtliga enheter
Omfattande krypterings-, identitets- och autentiseringsprinciper utformade för att säkra företagsfiler och e-post på telefoner, surfplattor och stationära datorer.

Använd Windows var du vill
Håll dina medarbetare produktiva på enheter med iOS, Mac OS X, Android och Windows genom att köra Windows program i molnet, där det är enkelt att skala och uppdatera.

 

Läs mer
Microsoft om EMS
Ladda ner en pdf med info om EMS.
Se video om EMS
Blogginlägg- frågor en it-chef och andra bör ställa sig då och då.