80% av alla företag är direkt beroende av Java på ett eller annat sätt. Tre miljarder enheter kör Java – i hemmet, i bilen och på kontoret. Från årsskiftet krävs en prenumeration för uppdateringar, säkerhet och support.

För att fortsatt kunna minimera risker och tillhandahålla uppdateringar och support blir det från januari 2019 inte längre fritt att uppdatera Java SE. Java-användare bör inventera hur stor användning man har för att sedan se till att man är rätt licenserad.

Java SE Subscription

Oracle, förvaltare av Java, har tagit fram en årlig prenumeration för Java SE. Ett enkelt abonnemang med låg kostnad som inkluderar licensering och support för användning på datorer, servrar eller i molnet. Prenumerationen ger tillgång till support och säkerhetsuppdateringar direkt från Oracle.

Fördelar med Java SE-prenumeration

  • Säkerhet och uppdateringar
  • Snabb hjälp med kritiska problem
  • Effektiv hantering, kontroll och implementering av alla installerade Java-versioner
  • Minskade utvecklings- och driftskostnader

Det är vanligt att företag har massor av olika Java-versioner installerade på datorer, servrar och i molnet. Med en prenumeration blir det nu mycket lättare att hantera installationer och att hålla sig uppdaterad. Att hålla sin programvara uppdaterad är viktigt, framförallt med tanke på säkerhetsriskerna som finns med att jobba i gamla versioner.

Kontakta oss så hjälper vi dig med rätt licenser.

Kontakta oss

Tina Viitala Joelsson

Marknadsassistent
tina.viitala@k3nordic.com