De som har träffat Helena vet att hon är ett energiknippe och ser alltid till att personalen inte ska ha en tråkig stund på jobbet. Helena Jonsson är K3 Nordics eminenta och glada försäljningschef och går ut som nummer ett av tre intervjuer med olika roller från vår härliga personal.

Hej Helena! Skulle du kunna beskriva vad K3 Nordic gör med tre ord?

– Oj svårt, att få ner det på tre ord…. Men om jag får beskriva oss på tre sätt skulle det vara; skapa relationer, förenkla vardagen och att vi är specialister på det vi gör.

Vad är din roll på K3 Nordic?

– Jag jobbar som försäljningschef. Jag ser till att säljarna ska kunna jobba så effektivt och enkelt som möjligt här på kontoret. Jag jobbar även som ett stöd i deras vardag.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Det första jag gör är att ta en kopp kaffe, sedan öppnar jag min mail. För mig är det viktigt att alltid hälsa och säga godmorgon till alla. Jag tar alltid ett varv på kontoret på morgonen.

På kvällarna brukar jag kolla upp hur morgondagen ser ut, då har jag koll på det när jag kliver upp. På så sätt kan jag förbereda mig på vägen in till jobbet. När jag väl är framme vet jag hur jag ska lägga upp min dag. Alla dagar ser olika ut, men för mig handlar det alltid om att se över våra rutiner och processer. Allting ska rulla på så bra som möjligt.

som försäljningschef har du ansvar för att försäljningen ska gå framåt. hur tar du dig an den uppgiften?

– För mig handlar det om förberedelser, den mentala inställningen när man kliver in på jobbet och att man vet vad som ska göras. Om man mår bra och är glad smittar det av sig till alla andra. Jag försöker bidra med det jag kan och sprida den glädje och det engagemang jag känner här.

Ser du någon trend just nu eller något annat som kan lyftas och hur tror du framtiden för IT-branschen ser ut?

– Ja, jag skulle nog vilja lyfta säkerheten. Det fortsätter att vara en viktig del, och speciellt EMS. Framåt ser och hoppas jag att IT-bolag hittar sätt att kunna samarbeta mer med varandra. Att man tar hjälp av varandra och nyttjar varandras kompetens. Collaboration, med andra ord!

FYRA snabba: 

Hårdvara eller mjukvara
Frukostrast eller lunchrast
Molntjänst eller traditionell server
LinkedIn eller Facebook

 

Kajsa Jerlström

Trainee

 

Kajsa Jerlström har en traineeplats hos oss genom Ung Företagsamhet

Vi sponsrar Ung Företagsamhet som är en ideell och obunden utbildningsorganisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.