En av K3 Nordics stjärnor är Mathias Segerlund. I det rosa huset på Hagagatan springer han runt och svarar på frågor, från både personal och kunder. Mathias Segerlund är en av K3 Nordics IT-specialister (och säljare) och nummer två av tre intervjuer med olika roller från vår härliga personal.

Hej Mathias! Skulle du kunna beskriva vad K3 Nordic gör med tre ord?

Underlättar, förenklar och ger trygghet.

Vad är din roll på K3 Nordic?

– Jag sköter mycket av de tekniska detaljerna och hjälper säljarna med att svara på frågor. Emellanåt brukar jag göra en del kundbesök om vi ska utföra något speciellt hos våra kunder. Där emellan jobbar jag med sälj.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– För mig finns det inte riktig några ”vanliga” dagar, men jag brukar börja med att skanna av internet för att se vad som har hänt och om det är något viktigt jag behöver känna till. Jag brukar också kolla om det finns några utbildningar eller seminarium jag kan gå på. Jag har oftast även några möten som säljarna bokar in mig på.

När startade ditt intresse för IT?

– Mitt intresse för IT har jag haft sedan jag var liten, säkert runt 6–7 år då vi fick vår första hemdator. Innan jag började på K3 Nordic hade jag inte jobbat med IT, utan mer haft det som intresse. Idag är det cirka 6 år sedan jag började jobba här. Men mitt stora intresse är egentligen människor och IT är verktyget. Jag jobbar 90% med människor och 10% med IT, som jag brukar säga.

– Jag brinner för IT och vill att mina kunder ska förstå nyttan och tycka att det är kul. IT ska underlätta, det är det vi jobbar med här på K3 Nordic. Det är en investering och inte en utgift.

Ser du någon trend just nu eller något annat som kan lyftas inom IT-branschen?

– Man vill köpa allt som tjänster. Om ett företag vill att sina anställda ska jobba mer effektivt så spelar det inte så stor roll vem eller hur det levereras. Man vill åt tjänsten och möjligheten till förbättring. Lite som när man prenumererar på Netflix, det är möjligheten att kunna se sina favoritfilmer, oavsett hur.

– Jag ser även att kraft tillsammans med AI verkligen kommer ta fart. Datorn kommer att ersätta människan på helt nya sätt, inte bara som beräkningsmaskiner. Man kan använda en dator för att svara på samtal, beställa eller ta hand om en övervakningskamera. Tillgängligheten och enkelheten idag gör att nya användningsområden dyker upp hela tiden, och de som inte hänger med kommer nog att fallera. Inom 20 år kommer väldigt många branscher förvinna helt och hållet, samtidigt som andra spännande branscher kommer att tillkomma!

Fyra snabba:

Hårdvara ellermjukvara
Frukostrast ellerlunchrast
Molntjänstellertraditionell server
LinkedInellerFacebook

 

Kajsa Jerlström

Trainee

 

Kajsa Jerlström har en traineeplats hos oss genom Ung Företagsamhet

Vi sponsrar Ung Företagsamhet som är en ideell och obunden utbildningsorganisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.