Nicklas Karlsson, vår alldeles egen spåkula, hjälper till med att se framtidens trender och leder K3 Nordic åt rätt håll. Som affärs- och marknadschef är han den som håller i trådarna för företagets utveckling. Nicklas är den sista av tre intervjuer med olika roller från vår härliga personal.

Skulle du kunna beskriva vad K3 Nordic gör med tre ord?

– Får jag bara använda tre ord så skulle jag säga att vi ger trygghet, kontroll och kunskap.

Vad är din roll på K3 Nordic?

– Jag jobbar som affärs- och marknadschef på k3 Nordic. Jag försöker se till att vi inte bara ligger i framkant i utvecklingen utan också är med och utvecklar framtiden. Mitt jobb är att förutspå framtiden och förbereda oss för den. Jag är ansvarig för alla externa partners och samarbeten. All form av marknadsarbete ligger också på mitt bord. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Mina dagar ser väldigt olika ut då jag reser en hel del i mitt arbete. Men jag försöker alltid börja dagen med en kopp svart kaffe. Strukturera upp, planera och förbereda mig inför dagens arbetsuppgifter som kan bestå av allt ifrån någon ny kampanj, möte med en extern part för att hitta samarbetsvägar till att jobba tillsammans med våra säljare med större projekt. Jag avslutar oftast dagen med att sammanfatta och gå igenom nästkommande arbetsdag för att vara så förberedd som möjligt.

Hur har din resa sett ut inom företaget?

– Jag började arbeta på K3 Nordic 2015, då som säljare. Jag blev rekommenderad K3 Nordic som arbetsplats av en klasskompis jag studerade Marknadsekonomi med. När jag var klar med utbildningen blev jag erbjuden min nuvarande roll. Ibland kan jag sakna den typen av kontakt med våra kunder och den formen av kontakt med marknaden.

Ser du någon trend just nu eller något annat som kan lyftas inom IT-branschen?

– Mer och mer fokus kommer på säkerhet. Det blir allt vanligare med att människor arbetar på andra platser än kontoret och från fler enheter än bara sin jobbdator. Något som varit en trend länge men som fler och fler nu faktiskt börjar göra är att flytta sin servermiljö.

– Många företag har dålig koll på vilken data som faktiskt lämnar företags it-miljö. Där kommer ett större fokus läggas. Kollar vi längre fram så är det givet att lyfta AI. Verktyg att både mäta och nyttja AI.

Fyra snabba:

Hårdvara eller mjukvara
Frukostrast eller lunchrast – rast kan man ha när man går i pension
Molntjänst eller traditionell server
LinkedIn eller Facebook

 

Kajsa Jerlström

Trainee

 

Kajsa Jerlström har en traineeplats hos oss genom Ung Företagsamhet

Vi sponsrar Ung Företagsamhet som är en ideell och obunden utbildningsorganisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.