Känns stora CRM-system för överväldigande och vill du ha något mer lätthanterligt?

Vi kan slå fast att framgångsrika företag behöver ett system för säljstöd, det ser man enkelt i grafen nedan. Vi märker dock att vissa av våra kunder upplever att traditionella CRM-system är överväldigande. Antingen för att de har men komplexa kunder eller för att de har många kunder men inte gör komplexa affärer. Vi kan alltså konstatera lätta CRM-system behövs!


Källa: doidea.se och 2015 års rapport “State of Inbound” från Hubspot.

Lösning för företag med komplexa affärer/kunder
För de företag som har få men komplexa kunder blir Microsoft Teams en utmärkt lösning för att enkelt kunna samarbeta och ha koll på kunderna. Microsoft Teams är fullt integrerat med hela Office 365 och för varje team så skapas en:

  • Gemensam inkorg
  • Anteckningsbok
  • Kalender
  • Dokumentyta
  • Planeringsverktyg

I Teams desktop-app kan ni enkelt chatta utan att fylla upp er inkorg. För ett litet företag är det ofta viktigt att kunna ta in kompetens utifrån. Nu finns det därför möjligheten att bjuda in externa parter till en grupp och enkelt kunna samarbeta utanför organisationen. Se YouTube-klipp om Microsoft Teams.

Lösning för företag med många kunder men inte komplexa affärer
För de företag släpper Microsoft inom kort Outlook Customer Manager, ett eget CRM direkt i Outlook. Med Customer Manager hanterar du kunder, delar uppgifter med kollegor, har koll på dina affärer precis som vilket vanligt CRM som helst men direkt i Outlook. När sedan organisationen växer och nya kunder tillkommer så är det smidigt att bara lägga på Microsoft CRM. Det är integrerat med alla de funktioner som finns i Microsoft Teams och Customer Manager. Se YouTube-klipp om Microsoft Customer Manager.

Jag jobbar med CRM och  Power BI. Vill du veta mer lätta CRM-system eller andra CRM-system, kontakta mig så berättar jag mer.
//Therese Ståhl, System administrator, therese.stahl@k3nordic.com