Slarvar du med din säkerhet på nätet? Det kan vara svårt att hålla koll på alla lösenord, man återanvänder ofta samma lösenord både här och där och de är ibland kanske lite för enkla att lista ut. Barnens namn, något telefonnummer eller liknande som är lätt att komma ihåg. Tips – Tvåfaktorsautentisering!

Vill du kunna skydda dina konton på ett smidigt sätt utan att behöva komma ihåg allt för krångliga lösenord till alla dina inloggningar? Kolla upp dina möjligheter till tvåfaktorsautentisering, även kallat tvåstegsinloggning.

Tvåstegsinloggning fungerar så att det krävs ett steg till förutom ditt lösenord för att logga in på ditt konto. Ofta handlar det om en kod du får på sms eller via en app i din telefon. Det innebär att det blir väldigt mycket klurigare för obehöriga att komma åt dina konton. Plötsligt behöver du inte oroa dig lika mycket för lösenordsläckor och liknande, du sitter säkert ändå.

Hur?

Nästan alla tjänster du använder har i dagsläget stöd för tvåstegsinloggning, börja med det du använder mest, som ditt mailkonto, sociala medier och molntjänster. I en artikel hos Techworld guidas du igenom dessa inställningar för Facebook, Google och Apple.

För att kolla upp om en viss tjänst erbjuder tvåstegsinloggning kan du söka på sajten Two Factor Auth.

Behöver du hjälp med säkerhetstjänster för företaget?

Vi hjälper er gärna med en inventering av er it-miljö för att ta fram rätt skydd för er verksamhet.

 

Tina Viitala Joelsson

Marknadsassistent
tina.viitala@k3nordic.com