Abba återförenas efter 35 år, nya låtar har spelats in och hologramföreställningar är planerade. Samtidigt lägger Martin Kellerman ner sin dagliga seriestripp, efter 20 år.

“Istället ville jag tänka ut nya saker att bygga”

I 20 år har Martin Kellerman alltså producerat den självbiografiska och väldigt omtyckta serien Rocky, med en seriestripp om dagen. Först i Metro, därefter i Aftonbladet och sedan i Dagens Nyheter (DN). Nu slutar han, öppnar upp för att det kanske kommer ut en bok då och då, men serien i tidningen är slut. It’s the end of an era…

Jag tycker att det är modigt av Martin att lägga ner sin serie i tidningen. Han är en konstnär och har under lång tid känt att seriestripparna har tagit upp all hans energi (enligt intervju i DN). ”Serierna slukar allt, man går bara och tänker på det där hela tiden. Istället ville jag tänka ut nya saker att bygga”, säger Martin.

Det är inte lätt att avsluta ett projekt som tagit upp så mycket av sig själv, det blir en stor del av dig. DN frågar Martin varför han slutar nu? Svaret blev ”frågan är väl snarare varför jag hållit på så länge.” Jag tror att det är en fråga vi bör ställa oss ibland, är det dags för något nytt?

I still have faith in you

I samma veva återförenas ABBA, vågar sig modigt ut med två nya låtar för första gången på 35 år, rätt häftigt faktiskt. Nu står dom ju ganska säkert, alltid omåttligt populära och är en stor del av svensk musikkultur. Jag har svårt att se att dom kommer få så mycket annat än hyllningar, det återstår att se såklart. Men visst är det modigt? En av de nya låtarna heter ”I still have faith in you” och det kanske är det som är viktigast i förändringar, att lita på sig själv och varandra.

Hur känner du för nya saker? Är du obekväm inför avslut och nystarter eller känner du spänning och blir exalterad när det är dags för något nytt?

Vissa omställningar kräver väldigt mycket och är såklart en risk ibland, absolut. Men att stå still är nog ofta mer riskfyllt. Allting förändras hela tiden, för att hänga med behöver vi nog vara lite extra modiga ibland. Våga kasta våra skygglappar, snöra på oss löpardojorna och rusa iväg.

Det finns massor av hjälp att ta till när det kommer till större omställningar. Om ABBA-gänget kan drämma till med värsta avatar-projektet är det klart att vi också törs släppa in lite luft under vingarna då och då.

Behöver du tips och trix på förändring kring din it-miljö till exempel?

Vad har du gjort för förändringar det senaste året? Själv har jag börjat jobba med flera nya och spännande projekt, flyttat mitt digitala liv till molnet, engagerat mig i ett par ideella projekt, börjat gå på lite live-sport och igår bytte jag färg på frillan, bland annat…

Förvirring är det första steget på väg till någonting nytt!

 

Tina Viitala Joelsson

Marknadsassistent

tina.viitala@k3nordic.com