SEMESTER!!! Äntligen är årets bästa tid här, lite välförtjänt ledighet och avslappning står på schemat. Men har ni kontroll på säkerheten på kontoret och informationen till era kollegor innan ni sticker iväg och glassar några veckor?

”Datorvirus har funnits i årtionden och är bland de mest mytomspunna företeelserna i it-säkerhetsvärlden. I otaliga filmer och tv-serier har de framställts som datorvärldens monster, en slags ondsinta varelser som på egen hand kan sprida sig från dator till dator och ställa till problem. Som om de hade en egen vilja. Verkligheten är, som så ofta, lite mindre dramatisk. Men vad som stämmer är att datorvirus mycket riktigt kan ställa till med rejäl skada. – ISS (Internetstiftelsen i Sverige)

Solskyddsfaktor & Antivirus

Lika viktigt som en bra solskyddsfaktor när du gassar i solstolen är det med ett bra anti-virus till datorn. Men det finns egentligen inget program som kan ge ett 100% skydd mot virus. Ofta är det den mänskliga faktorn som orsakar att virus kommer in.

Under semesterperioden ökar ofta antalet anställda tillfälligt, är alla informerade om allt? Oinformerad semesterpersonal ökar risken för datorbedrägerier och virusattacker. De nyanställda blir inte alltid helt uppdaterade och känner då inte till de hot som finns.

Det finns flera sätt att skydda sig mot virus. Det viktigaste och enklaste:

  • Se upp för suspekta e-postmeddelanden
  • Gör säkerhetskopior av dina filer
  • Ha alltid den senaste versionen av ditt antivirusprogram och operativsystem

Techword from IDG listar ett gäng tips för att upptäcka intrång, en bra artikel att läsa – 11 konkreta tips för att upptäcka intrång i dina system.

Behövs det hjälp så finns vi givetvis här för er. Vi hjälper er gärna med inventering av er it-miljö för att kunna genomföra en korrekt förstudie gällande tjänster för säkerhet. Därefter analyserar vi vilka behov som finns. Lösningen kan bestå av antivirusskydd, utbildning i användning, sekretess och/eller hantering av känsliga uppgifter eller adaptiva skydd.

Vi tillhandahåller licenser till de flesta antivirussystem och säkerhetssystem. Vi arbetar framförallt med Panda, Symantec, VMware och F-secure.

 

Tina Viitala Joelsson

Marknadsassistent

tina.viitala@k3nordic.com