K3 Nordic din IT-partner i molnet

K3 Nordic är ett It-företag som specialiserar sig på molnbaserade IT- och helhetslösningar med säkerhetsfokus. Vi följer konstant marknadens utveckling och hittar lösningarna för att effektivisera företag och organisationers IT, både kostnads- och affärsmässigt. Med över 30 års erfarenhet av goda kundrelationer har K3 Nordic som IT-partner kännetecknats av proaktivitet, engagemang och långa, nära relationer. Vi kan både ta helhetsansvar för er IT, samt agera som en specialiserad partner i nätverket av leverantörer för företagets IT.

 

Få ut potentialen i er verksamhet med Splunk

Splunk är en programvara som hjälper företag att hantera och analysera sin data på ett enkelt och effektivt sätt. Med Splunk kan du samla in data från olika källor och analysera dem i realtid. Idag används programvaran av en rad olika företag och det finns obegränsade möjligheter vad det går att använda programmet till. Splunk har tre stora användningsområden: säkerhet, IT och övervakning.

Börsföretaget Nasdaq har bland annat Splunk som sin strategiska partner i sin molnbaserade resa, där Splunk hjälper dem dels med att sätta upp plattformen men även övervakning av datan. Här kan Nasdaq i realtid följa hur deras kunder använder deras produkter och tjänster i deras egna infrastruktur och applikationer. Andra företag som använder Splunk är sportföretaget Asics som behövde hjälp med centraliseringen av dataövervakningen, där deras data var ineffektiv och utspridd runt om i företaget, samt skydd från hot och säkerhetsrisker. Med en automatiserad och centraliserad datalogg kunde företaget få en överskådlighet och jobba proaktivt mot eventuella hot. Splunk går som sagt att använda till många olika verksamheter. Ett möjligtvis otippat område är hur racingteamet McLaren har använts sin data för att utveckla sin racing både före och under lopp med hjälp av Splunk.

Spar pengar – halvera era IBM kostnader med Origina

Med K3 Nordics senaste partnertillskott Origina kan företag effektivisera sina IT-kostnader genom att säkerställa att de endast betalar för de programvarulicenser de verkligen använder. Många företag betalar idag för programvarulicenser som de inte använder eller är överflödiga. Detta kan innebära onödiga kostnader som kan leda till minskad lönsamhet. Med Origina kan du identifiera vilka programvarulicenser som inte används vilket gör det möjligt för företag att minska sina IT-kostnader samt hålla verksamheten uppdaterad och säker. Utöver det genomför Origina även underhåll av programvarorna med en stor reducerad kostnad än vad de flesta betalar för sina IBM kostnader idag.

Är du intresserad av att lära dig mer om Splunk eller Origina? Vi hjälper dig gärna med mer information eller att hitta en lämplig lösning som skulle passa just din organisation.

Boka tid nedan: