I januari 2020 stryper Microsoft supporten till Windows 7. Då slutar det komma gratispatchar för systemet. Men vad gör det när Windows 10 dundrar fram och redan nu växer om sjuan. Har du bytt upp dig än?  

Det verkar nu som att Windows 10 har tagit över helt när standardsupporten för Windows 7 upphör den 14 januari 2020. Redan nu börjar Windows 10 rusa om i användarantal. Windows 7 står idag för ungefär 36 procent av Windows-installationerna, och minskar stadigt.

Under oktober ökade Windows 10 med nästan en procentenhet jämfört med månaden före. Under den tiden tappade Windows 7 1,6 procentenheter av användarandelarna.

14 januari 2020

Microsoft fortsätter att skriva säkerhetspatchar även efter den 14 januari 2020 men de kommer inte längre vara gratis och kan inte köpas av vem som helst. Det kommer endast gälla volymlicenser av Windows 7 Professional och Enterprise. Kostnaden vet vi inte än, men det kommer att säljas som ettåriga abonnemang, och som längst till början av 2023.

Det är med andra ord dags att ta farväl från trotjänaren Windows 7. Här finns ett gäng datum att hålla koll på i avskedsprocessen.

Microsoft 365

Tidigare skrev vi om Microsoft 365 som väldigt smidigt paketerar Office 365 och EMS med just Windows 10. Ett riktigt bra alternativ som kan spara in på licenskostnader.

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt lösning för ditt företag!

Kontakta oss

Tina Viitala Joelsson

Marknadsassistent
tina.viitala@k3nordic.com