Fler och fler företag väljer att använda molntjänster i större utsträckning. I många fall startar det med att det är e-posten man vill få över till molnet, men det finns så mycket mer att dra nytta av. 

I Office 365 finns alla Office-program, Exchange online (e-post), Skype for Business, OneDrive, Power BI, CRM, Planner, Flow, Teams, Sway och mycket, mycket mer. Har du koll på allt som ingår och hur du kan välja ut precis det du och ditt företag behöver? 

Office 365 erbjuder olika licenspaket för att kunna tillgodose ditt företags affärsbehov. I en artikel i Techworld reder man ut vad som ingår och hur du slår av det du inte behöver. Är ni på gång att ta klivet ut i molnet? Läs den! 

Henrik Elmsjö sammanfattar sin artikel; ”Office 365 är en i hög grad levande och föränderlig tjänst och det är en av de produkter som Microsoft satsar allra mest på just nu. Övergången till molntjänster sker just nu med hög hastighet och Office 365 är ofta första steget in i denna miljö för många företag, se till att utnyttja detta maximalt genom att dra nytta av alla ingående tjänster.”

Fördelar med molnet

Det finns många fördelar med att använda sig av molntjänster. Bl.a. automatiska uppdateringar, förenkling av dokumentdelning, kommunikation, säkerhet och framförallt flexibilitet och mobilitet. Dessutom är molnet klimatsmart. Du förbrukar den energi du behöver, när du behöver den. Molnet är en hållbar lösning både för miljö och plånbok. 

Fem anledningar till att ta sitt pick och pack upp till molnet

1. Var du vill, när du vill

Du har nu tillgång till allt du behöver, när du behöver det. Du är mobil på ett helt nytt sätt. Så länge du har en internetuppkoppling kommer du åt allt. 

2. Alltid uppdaterad

Med webbaserade molntjänster som uppdateras automatiskt har du alltid tillgång till den senaste versionen av mjukvarorna. 

3. Gladare plånbok

Med molntjänster kan företaget spara in på kostnader på flera områden. Du slipper tänka på dyra servrar, backuplösningar, installationer m.m. Inga dolda kostnader med ett fast pris per månad. 

4. Ett säkert kort

Säkerheten är en av de största anledningarna till att många väljer molnet istället för egna servrar. Molntjänstleverantörerna har väldigt hög säkerhet som skyddar dina uppgifter. 

5. Bättre samarbete

Både den interna och externa kommunikationen förbättras med enkla verktyg för t.ex. video och chatt. Det blir också mycket lättare att dela dokument med dina kollegor. Spara tid och energi genom bättre kommunikationsmöjligheter.

Känns steget stort? 

Självklart hjälper vi er vidare, steg för steg, i den näst intill oändliga Office 365-världen. Förenkla arbetet med hjälp av rätt licenser för just era behov. 

Läs mer om Office 365 för företag här.

 

Tina Viitala Joelsson

Marknadsassistent

tina.viitala@k3nordic.com